Author: | Category: Транспортни новини |

За представителите на европейските производители на товарни автомобили 2017 започна много успешно.

Още през януари бяха регистрирани 316, а през февруари 199 нови камиони над 12 тона.

И през предстоящият период се очакват големи пролетни продажби тоест сделките те първа ще се сключват.

В следствие на предоставената от Министерството на вътрешните работи информация, през третия месец от настоящата година са регистрирани 186 нови камиона в България или общо 701 за първото тримесечие.

Като от общия брой нови камиони през март 151 са влекачи, а 35 са товарните автомобили за други цели, което е добра индикация за това че в страната ни развитие има не само транспорта на далечни разстояния, но и регионалния такъв, както и комуналните услуги.

За сравнение през януари бяха регистрирани 14, а през февруари 22 автомобила от клас N3, които не са влекачи.

Mercedes-Benz  засилва отново позициите си в България.

Предполага се, че официалното оповестяване на новия генерален представител на Mercedes-Benz за България в лицето на Silver Star Motors от последните дни на март ще повлияе благоприятно за пазарното представяне на марката.

Регистрации на нови товарни автомобили категория N3 (над 12 т) за периода 1 януари – 31 март 2017 г. Най – много регистрирани товарни автомобили са регистрирани от MAN – 173 и Scania – 160, а най – малко Ford Trucks – 8 и Iveco – 6.

Регистрации на нови влекачи категория N3 (над 12 т) за периода 1 януари – 31 март 2017 г.: най – много регистрирани са от също от MAN – 162 и Scania – 149. И отново най-малко Iveco – 4 и Ford Trucks – 3

източник: транспортни новини