ALL_TM_Quartalsbericht_2014_Q3 Транспортният барометър на TIMOCOM през четвъртото тримесечие е под нивото от предходната година.

След силен септември със съотношение 54:46, стойностите за октомври спаднаха подобно на тези през 2012 г. и 2013 г., но при 48:52 все пак останаха стабилни. „Транспортният месец ноември отстъпи повече отколкото се очакваше със съотношение товари/товарни обеми от 38:62“.

Така 2014 г. завършва със седем процента повече предложения за товарни обеми отколкото през предходната година.

Така четвъртото тримесечие на 2014 г. се намира почти в същата предстартова позиция, както през последните три години. Месеците октомври, ноември и декември показват обаче значително колебание на пазара, което се разпознава в ретроспекцията за годината. „Това колебание познаваме от 2012 г. Ако разгледаме протичането на тазгодишните календарни седмици и ги сравним със стойностите от преди две години, трябва да очакваме добър старт на 2015 г. Това не е необичайно за започването на новата година, но във всеки случай означава връщане на дела на товарите на 30 до 35 процента.

Въпреки това очакванията за 2015 г са добри. Налице са около девет процента повече запитвания от предходната година, а това е сигнал, че пазарите в цяла Европа се развиват положително.

Leave a Reply