Author: | Category: Транспортни новини |

Електрическите превозни средства навлизат в живота не все по-активно.

И разбира се, изключително е съществуването на  мрежа зареждане на електромобилите.

Най-големият доставчик на електрически превозни средства в България си партнира с АББ.

Бързите зарядни станции на АББ вече могат да бъдат открити по ключови пътища в цяла България, в ход са и планове за по-нататъшно разширяване на мрежата, което да обхване всички по-главни пътища и автомагистрали до края на първото тримесечие на 2018 г.

В резултат на тясното сътрудничество на АББ и eMobility International, бързите зарядни станции на АББ вече покриват международните маршрути от София до границата с Гърция и Турция, с инсталации в ключови локации в София, Варна, Велико Търново, Благоевград, Сандански, Раковски, Стара Загора, Любимец и Бургас.

Компанията подпомага потребителите в тяхното разбиране на електрическата мобилност и им осигурява възможност да достигнат лесно до най-близката зарядна станция или място за наемане на електромобили.

АББ са надеждни и предлагат дистанционна поддръжка

Най-популярната зарядна станция, Terra 53 CJG, предлага съвместимост с всички електрически превозни средства на българския пазар посредством стандартите CHAdeMO, CCS и Type 2, осигурявайки цикли на зареждане между 15 и 60 минути, в зависимост от капацитета на батерията на всяка кола.

АББ играе роля в развитието на устойчивата мобилност, като предоставя иновативни и ефективни технологии за инфраструктурата за зареждане на електромобили.

Редица проекти в цял свят показват, че АББ е глобален играч в областта на технологиите за бързо зареждане и е начело на създаването на национална бързо-зарядна мрежа в България.

Мултистандартната зарядна станция Terra 53 е конфигурируема с единичен, двоен или троен изход 50 kW и може да функционира в тежки климатични условия при температури от – 35 до + 55 градуса по Целзий. Представлява част от дигиталното портфолио за свързани решения ABB AbilityTM и предлага наблюдение на състоянието и отстраняване на проблеми от разстояние, което е изключително важно предимство на зарядните станции от АББ.

Свързвайки зарядни устройства, сервизни решения и хора, АББ може да диагностицира над 90% от сервизните случаи дистанционно, разрешавайки успешно над 60 % от тези случаи без никаква намеса на място за последните две години.

Това води до  спестявания от неочаквани повреди, време за пътуване, транспорт, човекочасове и ресурси.

Terra 53 е идеална за употреба в зони за отдих по автомагистрали, бензиностанции, автосервизи и оживени градски райони като например паркинги.

източник: транспортни медии