Author: | Category: Транспортни новини |

Повече от 320 световни премиери – 2000 изложителя от 52 страни – Силният европейски пазар подкрепя IAA

Със своята площ от 270 000 квадратни метра,  IAA е едно от най-големите изложения.

iaaНа най-важния пазар в света за транспорт, логистика и мобилност около 2000 изложителя от 52 страни представят своите иновации. Това IAA е най-интернационалното от всички досега, тъй като на него  участват 15 процента повече страни.

За IAA подтикът към иновации е още по-силен, отколкото преди две години.

Със започването си сегашното IAA изцяло ще осъществи тази международна аспирация: относителният дял на международните изложители достигна 61 процента. До този момент над 1100 журналиста от около 50 страни са акредитирани за IAA.

Цялата верига на стойността при търговските превозни средства ще бъде представена на IAA: производители на тежки камиони, ванове и автобуси, производители на ремаркета и корпуси, както и много доставчици на свързани продукти и услуги.

Лозунгът на тазгодишното IAA е „Движени от идеи“. По този начин индустрията посочва главните тенденции, за които секторът на търговските превозни средства осигурява.

За да подчертаем тези тенденции, за първи път сме ги обозначили като специални теми на IAA за търговски превозни средства в „Логистиката на новия свят на мобилността“.

Тази нова инициатива цели да бъде поставен по-голям фокус върху бъдещите дизайни, новите логистични концепции, офертите и услугите от изложителите, за да могат по-лесно да бъдат разпознавани от посетителите и за да се ангажира интересът на нови компании и групи посетители.

Логистиката на новия свят на мобилността е освен това мултипликатор за бъдещи логистични и транспортни теми.

Тази година това може да се очаква отвсякъде на IAA – от щандовете на изложителите до многобройните конгреси. А „Новият свят на мобилността НА ЖИВО“ на открито ще предостави на посетителите на IAA шанса да видят демонстрации на динамично и интерактивно шофиране. Дигитализацията се движи напред от производителите.

Целта е ясна: свързаността прави транспорт още по-ефикасен и дори по-безопасен.

Търговските превозни средства стават все по-интелигентни.

Свързаността и електрическата мобилност ще осигурят в бъдещата градска логистика „последната миля“ да бъде изминавана още по-бързо и с нула емисии.

Това IAA показва, че в бъдеще ще станем свидетели на широк микс от силови линии. Днешните камиони и автобуси по стандарта Евро 6 имат само хомеопатично ниски емисии на замърсители – както по време на изпитания, така и в пътни условия. Намаляването на тези емисии вече е успешно реализирано при търговските превозни средства.

Освен всичко друго, IAA е един много голям конгрес с 27 специализирани събития, посветени на важните теми.

Между тях са не само „класическите“ събития „Ден на опасните стоки“ и „Осигуряване на товарите“, но и многобройни събития, посветени на дигитализацията и свързаността, включително стартирането на новия форум „Lab16“, както и на градската мобилност. Има и няколко събития, посветени на образованието и обучението в транспорта и логистиката.

Западно-европейският пазар на търговски превозни средства е зареден с оптимизъм с наближаването на IAA. През изминалата година регистрацията на тежки камиони  (над 6 тона)  се покачи с 14 процента, достигайки 259 000 единици.

През първите седем месеца на тази година Западна Европа отбеляза ново нарастване с 12 процента, което отразява икономическото възстановяване на много страни в Западна Европа. Когато икономиката е в добра форма се продават повече търговски превозни средства. В Западна Европа се отбелязват най-големите продажби на тежки търговски превозни средства от 2008 година насам..

Водещото световно търговско изложение се характеризира особено от актуални теми на близкото бъдеще като дигитализация, свързаност и автоматично шофиране, наред с алтернативните задвижвания. То е наистина „движено от идеи“ в най-реалния смисъл на думата.

Индустрията на търговските превозни средства отдавна гледа на себе си като доставчик на мобилност и логистични услуги.