Author: | Category: Транспортни новини |

Китайските пътища към Европа

На петата Логистична бизнес конференция през ноември специални гост-лектори ще бъдат двама водещи специалисти в областта на логистиката от Китай.

Възможността за реализирането на посещението се реализира, чрез председател на Българо-Китайската камара за индустриално развитие Десислава Дончева.

Интересът към България е провокиран вследствие на възможностите от членството не в  ЕС.

България е най-близката до Китай страна-членка, входната врата за бизнеса на азиатската република за Европа. Китай се, стреми към общия пазар на Европа и това обуславя интересите на бизнеса в нашата страна. България е част от проекта 16+1 – за икономическо и културно сътрудничество между страните от централна и Източна Европа и Китай и това внася допълнителна устойчивост  в отношенията ни.

Стремежът за дългосрочно сътрудничество между България и Китай е силно изразен.

Основните предимства на България са: нисък корпоративен данък, лесна и бърза процедура за откриване на фирма от чуждестранни лица, членство в ЕС, НАТО и ООН.

Гостите, които ще присъстват на Конференцията са:

Проф. д-р Wang Hao е преподавател и зам.-декан на School of Business, Ningbo Institute of Technology, ZheJiang University – Китай, и съуправител на International Institute of Logistics and Service Science – Китай и Централна и Източна Европа.

Xie Dejun е вицепрезидент на Складово стопанство на терминалния оператор Ningbo Skylark Container Co.

източник: транспортни медии