Author: | Category: Транспортни новини |

Gebrüder Weiss в Елин ПелинФирмата  Гебрюдер Вайс (Gebrüder Weiss) строй новата си база в Елин Пелин, близо до София, инвестицията ще е в размер на осем милиона евро.

Базата  ще бъде разпределителен център за страните от Балканите и Централна Азия. Модерният логистичен център ще е с площ  около  57 хиляди квадратни  метра . Логистичната база в Елин Пелин  ще  предлага място за складиране и претоварване на стоки от Балканите и Централна Азия. И разбира се, основната роля на терминала ще  е да обслужва нарастващия брой пратки в тези региони. Важно е да  се отбележи, че логистичната  база е с ключово значение за връзката между наскоро откритите клонове в Турция и Грузия. Модерният разпределителен център ще предлага и цялата палитра от услуги на фирмата, наземен транспорт, въздушен и морски превоз.

С откриването на новия терминал броя на персонала в българския концерн,  разбира се ще се  увеличи. Гебрюдер Вайс е  от 1993 година на българският логистичен пазар. И фирмата  стана  популярна  с групажните  си превози.

Днес Гебрюдер Вайс България генерира 70 процента от своята печалба от международни и вътрешни сухопътни превози. Складовата логистика, въздушният и морски транспорт също бележат значителен ръст през последните 3 – 5 години.

Фирмата има повече от 6000 служители, 162 собствени офиса и годишен оборот от над един милиард евро (2012 г.) Gebrüder Weiss е  една сред водещите фирми за логистика и транспорт в Европа.

Източник: български медии и интернет страницата на фирмата.