Author: | Category: Борса за товари |

TIMOCOMMessenger_2MioMSGs_900x600_RGBЧрез TIMOCOM Messenger са изпратени 2 милиона съобщения

От края на ноември миналата година функционира Business Messenger на TIMOCOM и улеснява ежедневната бизнес комуникация на повече от 110 000 потребители на най-голямата транспортна платформа в Европа. През тези четири месеца бяха изпратени общо 2 милиона съобщения чрез новия комуникационен инструмент. При това ставащото все по-любимо за лични цели „писане вместо телефониране“ успя да си проправи път и в света на бизнеса.

 

„Здравей! Този страхотен нов филм ще го има в кината от четвъртък. Искаш ли да го гледаме през уикенда?“, често пишем набързо, вместо да стоим за дълго на телефона. Това вече не е част само от личния живот и прекарването на свободното време, но и от ежедневната бизнес комуникация, без значение от размера на сделките. Точно в динамичния свят на транспорта често е необходима незабавна реакция и необходимост да бъдеш на разположение. Поради тази причина доставчикът на IT услуги за транспортния бранш представи TIMOCOM Messenger в края на ноември миналата година. Още от самото начало новия инструмент оптимизира обработката на поръчките на потребителите в рамките на борсата за товари и товарни обеми, а също така им предложи многобройни полезни функции. Така през първите четири месеца бяха изпратени 2 милиона съобщения чрез новия комуникационен инструмент.

 

TIMOCOM Messenger – бързо, сигурно, лесно

С помощта на Business Messenger потребителите могат, когато имат интерес към конкретна оферта в транспортната платформа за товари и товарни обеми, да се свържат директно с доставчика само с едно кликване на мишката. Предимствата на свързания с офертите чат са ясни: Доставчикът веднага узнава за коя от публикуваните от него транспортни оферти става въпрос и може да реагира незабавно. За това не са необходими дълги обяснение, които до този момент бяха необходими за разговорите по телефона. Освен това хронологията на чата може да бъде запаметена локално като PDF файл или да бъде разпечатана и по този начин може да документира разговора. Освен това потребителите на TIMOCOM Messenger могат винаги да бъдат сигурни, че имат вземане даване с проверени бизнес партньори: Единствено клиентите на TIMOCOM имат достъп до платформата и комуникационния инструмент. В допълнение, Messenger отговаря на немския закон за телекомуникациите и стриктно се придържа към съответните директиви за защита на данните. Към тях спада, например, това, че TIMOCOM трябва да кодира всички изпратени съобщения, така че да не бъде възможно да се наднича в написаните разговори. Друга полезна функция е функцията за синхронизация на различни устройства. При регистрацията на таблет или смартфон, както и на мобилно крайно устройство, всички контакти и чат съдържание се зареждат отново. Това означава, че потребителят има по всяко време и отвсякъде достъп до платформата, както и до Messenger, и благодарение на това занапред повече не може да пропусне бизнес възможности. Освен оптимизирането на поръчките, поддържането на контакт е и важен аспект от транспортния бизнес. Извън реализирането на сделки, потребителите могат да използват общия чат, за да контактуват с избрани бизнес партньори и да поддържат връзка с тях.

 

През тази година потребителите на Messenger могат да се ползват от нови полезни функции: „Ние използваме получената обратна информация от клиентите на TIMOCOM Messenger, за да подобряваме неговата функционалност. Това означава, че се отказваме от шарениите, понеже тук става въпрос преди всичко за свързана с оферти комуникация в рамките на борсата. Например, потребителите ще могат да управляват контактите си още по-добре.“, казва говорителят на фирма TIMOCOM Марсел Фрингс.