Author: | Category: Транспортни новини |

Забраните ще важат по участъци от републиканската пътна мрежа от 9 часа на 5 януари до 9 часа на 7 януари 2017 г.

Решението кои участъци и кога ще бъдат затворени ще се взима от Междуведомствения щаб, в който участват представители на Главна дирекция „Национална полиция“, Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, Изпълнителна агенция Агенция „Пътна инфраструктура“, „Автомобилна администрация“ и техните подразделения.

От МВР препоръчват на всички шофьори да не предприемат пътувания в края на седмицата, в дните с прогнози за обилен снеговалеж, силен вятър и ниски температури, поради опасност от навявания и заледявания.

На шофьорите се припомня да тръгват на път само с подходящи гуми, заредени резервоари и батерии на телефона, да карат със съобразена скорост и повишено внимание.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, lima.api.bg и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.

източник: транспортни медии