Author: | Category: Транспортни новини |

На българо–полски бизнес форум в София се обсъдиха много неща.

Както и на форуча присъстваха големи полски компании. Полските компании проявяват интерес към партьорство с български фирми.

Важно е да се спомене, че по българските улици се движат полски  трамваи, тролеи и автобуси.

Възможности за съвместни проекти и бизнес има за фирми, работещи в областта на транспорта, и най-вече тези в железопътния транспорт, логистиката, енергетиката, хранително-вкусовата промишленост, машиностроенето.

България реализира на полския пазар още фармацевтични продукти, хранителни стоки, мебели, биозеленчуци и плодове, консерви, електроника, парфюмерийни и козметични продукти.

Български фирми проявяват интерес към увеличаване на износа на вина и вермути, мото и електрокари, медикаменти, замразени плодове и зеленчуци, билки, бяло саламурено сирене.

Последните данни показват, че  над 70 млн. литра българско вино са изнесени през миналата година  за Полша, като това е най-големият пазар за нас в рамките на Европейския съюз.

Полски компании търсят български подизпълнители и дистрибутори в областта на транспорта, като особено внимание бе обърнато на железопътния транспорт, логистиката, енергетиката, хранително-вкусовата промишленост, машиностроенето, иновациите, медицината и медицинските изделия и други.

източник: транпортни медии