Author: | Category: Транспортни новини |

BG_TM_Quartalsbericht_2015_Q1_rgbПрез първото тримесечие на тази година европейският транспортен пазар се реабилитира за неочаквано слабото последно тримесечие на 2014 г. През януари и февруари имаше толкова много товари, колкото не е имало от три години насам. В края на тримесечието транспортният барометър на TIMOCOM показа съотношение на товарите спрямо товарното пространство от 39:61 за европейския транспортен пазар и донесе надежди за бъдещето.

Повече товари

През месец февруари делът на товарите се върна очаквано назад – макар и само на пръв поглед. За този период транспортният барометър на TIMOCOM показа съотношение на товарите спрямо товарното пространство от 33:67, но абсолютните стойности от TC Truck&Cargo®, най-голямата транспортна платформа в Европа, показаха, че през първите два месеца на тримесечието имаше над 700 000 оферти за товари повече от същия период на миналата година.

Това беше потвърдено и от съотношение на товарите към товарните обеми от 42:58 през месец март – и Марсел Фрингс очаква, че то ще стане още по-добро: „2-рото тримесечие ще отбележи растеж. Съвсем ясно. Сезонът на пикниците и барбекютата започна с хубаво пролетно време и през великденските празници в много европейски държави имаше кратки четиридневни работни седмици. Тези традиционно силни за товарите работни седмици продължават в май, тъй като ние можем да очакваме повишен обем на товарите през най-малко два от трите месеца на 2-рото тримесечие.“

Повече информация за TIMOCOM и транспортния барометър ще намерите на www.timocom.bg.