Author: | Category: Борса за товари |

Проучвателната група на международния Институт за транспорт и логистика CILT (Chartered Institute of Logistics and Transport) отдавна се интересува професионално от железопътни гари, пристанища и складове от всякакъв вид. Към досегашните дестинации като Сан Франциско, Санкт Петербург, Монреал и Лисабон се включи и град: Еркрат, близо до Дюселдорф – новата централа на TIMOCOM.

_NIK1413_CILT_Presentation_900x600px_RGBПоканата бе отправена от мениджъра на Скандинавия Мария Тофт Мадсен: „На уеб страницата на CILT открих, че институтът планира проучвателно пътуване в Северен Рейн-Вестфалия. В програмата беше записано и посещение на въжената железница във Вупертал. Но това е на крачка разстояние от централата на TIMOCOM – TiComplex. Прекрасна възможност, да покажем на членовете на CILT, как изглеждат нещата зад кулисите на най-голямата в Европа транспортна платформа.“
Андрю Дартнел, вицепрезидент на CILT за региона Уест Мидландс, който повече от 40 години организира проучвателни пътувания до интересни транспортни и логистични обекти, беше силно заинтригуван от предложението на Тофт Мадсен и веднага прие поканата.

_NIK1488_CILT_Group_900x600px_RGBНа 16 юли, в четвъртък групата дойде в централният офис на TIMOCOM. След сърдечното посрещане, гостите имаха възможност да разгледат отделните отдели на фирмата и за научат как функционира борсата за товари. Получилата се дискусия беше относно сигурността при транспортните сделки, които се сключват от потребителите на товарната борса.
По тази тема Мария Тофт Мадсен представи многостепенната система за сигурност на TIMOCOM.

Когато след това Йохен Дикман от Transportbotschafter e.V. представи акцията, ” Заедно на пътя”, която е за повече толерантност и сигурност в пътното движение. Създаде се, отново диалог относно наболелите теми недостиг на шофьори, заплащане и каботаж.